Wine & finger food

Ikväll väntas tapas och vin. Eftersom jag är ledig tog jag på mig att gå och handla. Tänkte mig lite olika småplock, det kan ju inte bli så dyrt tänkte jag i mitt stilla sinne. Haha, där fick jag. Då jag var väldigt hungrig när jag handlade åkte en hel massa gott ner i korgen. Jag tyckte inte att jag hade tagit så mycket, hade ju inte ens fyllt en korg, men när jag skulle betala visade det sig att små saker kan vara väldigt dyra. Jaja det blir säkert gott :) Det kostar ju att ligga på topp. Ska se om jag lyckas lägga upp lite bilder sen. Har inte riktigt klurat ut om man för över bilder från kamera till dator till en Mac på samma sätt som man gör till PC. 
Time will tell.

Kiss

Ps. det blir pannacotta till efterrätt, tack för receptet mormor! 

Rain outside my window

Det regnar. På min lediga dag och allt. Då blir man ledsen. Fast å andra sida så är det ok då att bara stanna i soffan och titta på tv. Nä, jag ska försöka ta tag i lite saker, måste ju fortsätta packa. I kväll hoppas jag på lite vin och mat med Emma och förhoppningsvis Åsa. 

i morgon efter jobbet ska jag och Emma bege oss till andra sidan av Skåne, nämligen Åhus. Staden som Pia kommer ifrån, det blir en snabb visit på ca 24 h innan jobbet kallar igen. 

Nä dags att ta tag i dagen!

Kisses

Vaccination

Igår var jag och vaccinerade mig mot hepatit B, kan tydligen vara bra att ha om man ska resa till framförallt Asien. Sjuksköterskan konstaterade också (efter att ha läst i mitt gula kort) att jag var rh-, vilket tydligen inte var så bra då man skulle till Asien. Kan man få byta blodgrupp eller?? 
Tydligen finns det väldigt få asiater som är just rh- och om man skulle förlora mycket blod är det inte säkert att det finns så mycket att ta av. Men hon sa att de främst inte rekommenderade gravida med rh- att åka, så jag känner mig ganska säker. Får väl luska lite vad mina kompisar har för blodgrupp så jag kan sno av dem om det krisar :)


Kisses

My life in a box

Nu har jag börjat packa ner mitt liv i flyttlådor. Det är så fruktansvärt tråkigt att packa så nu (3 flyttlådor senare) går jag och Pia ner på stan och äter lunch innan jag ska jobba.

Igår var jag och fikade med Anna, känns som att det var miljoner år sedan vi sågs. Så det var nice att uppdatera sig lite :) 

I eftermiddag är det jobb som gäller, nu är det bara en och en halv vecka kvar tills jag slutar. 

Kisses

My baby

Nu har min dator kommit och den används i skrivande stund. Den är så vacker! Nu ska jag bara lära mig hur man använder den, med alla nya saker och så vidare. Ska nog bege mig ner på stan sen och köpa ett fodral till den, så den inte skadar sig:) 

Till mamma - OTH betyder One Tree Hill 
Till Åsa och Emma - torsdag kväll skulle kunna funka för ett glas vin, eller fredag.

Nu ska jag gå och laga lunch till min sambo som snart ska iväg och jobba. Hon har också fått en ny Mac idag! Vi var som barn på Julafton när de kom.

Kisses

OTH

Igår när jag kom hem från jobbet gjorde jag Emma sällskap i soffan, hon satt och kollade på OTH avsnitt. Det tog ungefär en minut så var jag också fast. Efter en stund var vi tvungna att gå ut och handla, man måste ju äta. Sen satte vi oss åter i soffan och fortsatte kolla på OTH. Efter ytterligare en liten stund blev vi väldigt sugna på något gott. Så vad gör man som fattig student? Jo man ringer en restaurang och beställer efterrätt för 150:-. Smakar det så kostar det & gott var det :) Så i morse var jag och Pia ute och gick en timme i hopp om att gå bort gårdagens efterrätt. 

I morgon kommer min dator, jag längtar. De kom egentligen idag men då hade jag gått till jobbet. Som tur är är jag hemma hela dagen då det den ska komma någon gång mellan 9-17. Min fråga är ju hur de tänker när de sätter en sådan tid, för hur många är hemma vardagar mellan 9-17? Nu är jú jag ledig imorgon så då är det ju lungt men annars?? Jaja hur eller hur så ska det bli skönt att få den, med tanke på att min gamla sa upp sig själv i samma ögonblick som jag beställde den nya.

Nu ringer telefonen på jobbet, det är väl bäst att jag svarar!


Kisses


All work, no play

Kicki har varit betydligt lugnare i natt och vi kunde sova ända till 9.30, skönt. Igår efter jobb tog jag, Emma & Pia en sväng på Helsingborgs festivalen. Mycket folk och samma gamla visa, vi gick hem efter en öl. Idag är det jobb igen och med tanke på att jag jobbar morgon imorgon så lär det ju inte bli mycket mer än sängen när jag kommer hem.

Kisses

Three girls & a dog

Nu har även en fyrbent vän flyttat in, nämligen Kicki. Vi ska vara hundvakt till henne då hennes matte & husse åker på semester. Än så länge har det varit väldigt mysigt med sällskapet om man bortser från att hon knappt sovit i natt och sedan väkt oss i ottan. Så när Pia gick till jobbet strax innan 7, masade jag mig ur sängen och gick en sväng med henne. Efter det verkade hon rätt nöjd och sov ända tills Emma gick till jobbet 2 timmar senare :) Då började hon gny och jag kände mig tvungen att gå upp och hålla henne sällskap, det resulterade i att jag hade en svans som följde mig var jag än gick. Men som sagt det är mysigt ha henne där!

Nu sitter jag på jobbet, har varit hur mycket som helst att göra idag, det finns inte ett enda rum kvar i hela Helsingborg. Synd att man inte har några extra rum på lager för då hade jag kunnat tjäna många pengar...

Kisses

Dinner & a movie

Nyss ätit middag, egna hamburgare med hemmagjord coleslaw mycket gott! Nu ska vi ses på film o ha en hemmakväll, det är aldrig ensamt när man har två sambos! Have a nice night!

Apple

Nu är den beställd, min nya dator! Den är beräknad till att komma mellan den 30 juli och 3 augusti. Behöver jag säga att jag längtar? Visst är den fin?

Japanese invasion

Idag har hotellet invaderats av Japaner, lustigt folkslag det där och inte minst krävande. Jag har varit på väg att checka ut många gånger idag, nu längtar jag bara tills dagen är över och jag får gå hem. Innan jobb var jag och lunchade med Åsa. Vi åt på Big Buddha, riktigt smarrigt! Nä, åter till jobbet. Kisses

Exhausted

Jag är trött i hela kroppen, varför ska man behöva städa...Inte nog med att jag tvättade och städade hemma (lite iaf) så hjälpte jag Emma att städa ur hennes lägenhet. Jag måste dock säga att det gick väldigt fort, på 2,5 h var vi helt färdiga. Hoppas det går lika snabbt här när det väl är dags :) Emma har nu också flyttat in här, finns det hjärterum...

Nu är det snart sovdags.

Här kommer lite bilder från helgen utgång i lördags och Falsterbo Horse Show i söndags! 

 
Malena och Christian


Pokervinnaren!!!


Emma


Congrats

Grattis till alla som heter Margareta, men mest till dem jag fått namnet av dvs Mormor och Farmor!!

Har nyss kommit hem från en skön helg nere i Höllviken. Hade ingen lust att åka tillbaka. Visar lite bilder sen. Idag väntar städning, tvätt och mer städning. Håller så smått på att börja packa, väldigt jobbigt, vet inte riktigt hur jag ska göra med allt. Har en början på en plan hur jag ska bo när vi kommer hem från Australien iaf, men vi får väl se hur det går.

Hoppas ni har en roligare dag än vad jag har!

Kisses

Empty

Nu har Annso åkt hem, synd att tiden gick så otroligt fort. Men vi har haft några sköna dagar tillsammans!
Sitter nu på jobbet, har checkat ut en gäst än så länge. Känner på mig att det kommer bli en hel del gnäll från gäster idag, med tanke på att det började redan igår. Det fattar jag inte är varför gnälla om det inte har hänt nått, det är som att de måste gnälla i förebyggande syfte. När man sen försöker förklara att vi endast har 50 rum och utcheck är kl.11 så kan jag inte lova att de ska får tillgång till rummet kl. 12. Är det så svårt att förstå??

Efter jobbet åker jag med Emma ner till Höllviken, där väntas utgång, rosévin och mys. Hoppas bara att vi slipper regn:)

Nu vill jag passa på att önska Jennifer grattis på födelsedagen! Hoppas du får en bra dag i ett soligt Oxford!

Kisses

Beach time

Nu beger vi oss av till straden för lite sol och bad!

Ha en toppen dag!

Ps. Fisksoppan blev otroligt god.

From scratch

Vi (jag, pia & annso) håller i skrivande stund på att göra fisksoppa, helt från grunden. Det luktar väldigt gott så de är väl ett lovande tecken.

Idag har återigen det soliga och sköna vädret kommit till Helsingborg, så dagen har tillbringats på stan med lite shopping, lunch i solen och lite mer shopping. Dock inte för mig.
Sen tog vi en promenad i hamnen och åt en glass.

Life is gooood!

Manic Monday

Det blev inget grillande igår, istället Tacos och en lång promenad i hamnen. Riktigt skönt och fick mycket ventilerat. Ungefär där jag bor ligger ett stadsmotell, både pia och jag har tyckt att det ser lite skumt ut och undrat om det verkligen är något där eller om det bara sitter en gammal skylt. Så vi beslutade oss för att göra lite efterforskningar och gick in. Man kan ju lungt säga att det var lite skumt men dock ett motell. När vi frågade hur mycket ett rum skulle kosta, frågade mannen först om det gällde oss och när vi skulle bo. När vi sa att det inte var vi och att vi mest undrade vad ett rum skulle kosta högg han till med 800 kr, skulle inte tro att jag skulle betala det för at bo där. Hellre skulle jag lägga till 200 och bo hos oss :)

Nu är det måndag igen och en ny vecka. Bara 6 veckor kvar tills vi åker till Australien, shit vad tiden går fort. Hoppas den inte går lika fort down under. Ikväll är det jobb men sen är jag ledig ända tills på lördag. Imorgon kommer Ann-Sofi och hälsar på och jag hoppas att Helingborg täker visa sig från sin bästa sida så vi kan ligga och sola på stranden!

Have a lovely week

Vilodag

Egentligen hade jag min vilodag igår. Var ledig hela dagen och gjorde absolut ingenting. Vilket var väldigt skönt, att bara slappa. Gick och lade mig tidigt, har börjat läsa Camilla Läckbergs böcker och de är riktigt spännande så varje tillfälle som ges sitter jag med näsan i en av hennes böcker.

Nu sitter jag på jobbet allting har gått väldigt smidigt hittills, skönt! Får se vad planerna blir för kvällen, kanske grilla lite?!?

Kisses

Morning glory

Onsdagen börjades med ett par timmar för att läsa klart min bok, väldigt skönt att bara ha det att göra. När Pia slutade åkte vi till Väla en sväng, först inom Emmas jobb för att låna hennes bil. Efter väla åkte vi till Maxi. Man måste ju ha lite mat hemma. Middag åts på Terassen, för er som känner till Hbg så ligger det uppe vid kärnan. Där har man underbar utsikt över HH regionen.

Ringde vaccinationskliniken imorse och eventuellt komplettera med hepatit B. Hmm kanske är lika bra...

Nu tittar jag på OC i väntan på att gå till jobbet.

Här kommer lit bilder fån middagen på Sillen i lördags:





Kisses


Midsommarpics

Här kommer några bilder från midsommar

     


    



     




   





Kisses

Summertime and the livin's easy

Det har varit så bra väder de senaste dagarna att vi bara har varit ute och lapat sol! Ska försöka summera de senaste dagarna lite snabbt.

Torsdag- Var i Malmö med Åsa. Åt god lunch på Lilla Torg. Köpte ett par skor och en klänning. Åkte tillbaka till Hbg. Gick ner i hamnen och tog ett glas vin i goda vänners lag.

Fredag- Sol och årets första dopp. Det var vad hela dagen bestod av, underbart! På kvällen åts middag på Hampan med Emma.

Lördag- Jobb på morgonen. Sen stranden för mer sol och bad. Kvällen avslutades med middag vid vattnet på Sillen.

Söndag- Sov länge. Nu jobb.

Har fått bliderna från Pia nu så jag ska försöka ladda upp lite sen.

Kisses


Happy Birthday


Grattis på födelsedagen Emma!




Kisses

Ice cream

Det är trevligt att jobba när gästerna kommer med glass:)

Ha en fortsatt fab dag!

RSS 2.0