Då var vi igång

NU har C-uppsatsen officiellt börjat. Vi har kommit fram till att platsutveckling och infrastruktur är våra ledord än så länge. Nu ska vi bara komma fram till syfte och frågeställning, det brukar ju vara lite lättare att börja om man har något att utgå i från. Jag får tyvärr svika mina vänner i det arbetet då jag åker på "semester" i morgonbitti. Har dock lovat att göra så gott jag kan på mitt håll:)

Nu ska jag jobba vidare.

Söndagsmys...

Jag vaknade inte förrän klockan 12.30 idag, jätteskönt att äntligen få sova ut! dagen har ägnats åt städ och tvätt, det är så skönt att ha rent och fint. Jag är riktigt stolt över mig själv och klappar mig lite på axeln.
 Nu stitter jag och väntar på att Anna ska komma och äta middag med mig. Sen ska jag försöka packa, kommer inte hinna imorgon då jag har ett fullspäckat schema, nu drar ju som sagt c.uppsatsen igång.

Ha en nice söndag!


Morgonstund har guld i mund...eller?

Sitter på jobbet och inser att jag är och kommer att förbli en människa som gillar att sova på morgonen. Att gå upp på morgonen är en pest och pina, blir det någonsin lättare?

Igår hade jag spänningshuvudvärk i princip hela dagen, tror att det beror på att kursen nu är klar och all stress som den medfört nu släppte. Jag försökte tappert förneka huvudvärken genom att göra andra saker. Var på stan och åt lunch med folket, sen tillbringade jag två och en halv timme hos frisören (kanske kommer det en bild), på väg hem uträttade jag några ärenden - läs gjorde av med pengar, tillbringade resten av kvällen hemma hos Karin med ett glas vin och Let's Dance.

Ikväll blir det nog en sväng till Helsing.

Back to work, bye bye.


Free at last, free at last...

Nu är det klappat och klart, och för att vara helt ärlig så skiter jag i det nu. Det har tagit så mycket av min tid att jag missar vår salsa ikväll *fäller en tår*...men jag får trösta mig med att det kommer fler gånger. Sitter fortfarande i skolan, jag är så trött att jag inte ens orkar gå hem, snart snart kommer det dock att ske. Om bara Cecilia blir klar. Vi har gått ifrån tanken om att gå ut ikväll, dels för att vi ser ut som två slagna hjältar och ingen av oss orkar springa till Systemet. Ärligt det finns ju ingen som skulle hinna på fem minuter, inte ens om jag hette Marion Jones skulle jag hinna. 


Tack och adjö 

I think I can see the light in the tunnel...

...but it might be a train.

Nu börjar det närma sig ett slut, i alla fall text mässigt. Sen om det är bra eller inte är en helt annan fråga. Men men det är ju inte hela världen om jag skulle behöva  komplettera, men håll gärna tummarna för att jag ska slippa.

Nu sitter jag och längtar efter få ta ett glas vin och bara känna hur kroppen slappnar av, den är en sånn härlig känsla när alla spänningar i kroppen släpper. Cecilia vill gå ut, men jag vet inte om jag orkar. Just nu känns det som att det räcker med ett glas sen är jag nog redo att gå och sova.

Det ska bli så skönt att åka till mor o far nästa vecka, få ladda om batterierna till C-uppsatsen.

Pussohej!

Sakta men säkert(?)

Idag känns allting inte riktigt lika tungt som det gjorde igår, det är fortfarande jobbigt men känns något mer geonomförbart. Så kanske kanske kommer det att gå vägen. Ska sitta i skolan en timme till o se vad jag kan producera. 

Sen är det dags för middag på SS SWEA, en restaurangbåt som ligger i hamnen. De bjuder oss som jobbar på hotell på middag, mycket trevligt:) Men det lönar sig säkert med tanke på att vi skickar väldigt många gäster dit. Jag tycker att fler restauranger i stan borde göra samma sak, kan bero på att jag gillar att äta ute. Grymt skönt att slippa diska efter man har ätit.  

Nä nu ska jag försöka vara produktiv.

Ha de gött

Glada tider


Min 23-års dag!


Bad Gastein


Barcelona


Kräftkalas!


Sommarens varmaste dag!

Drömmer mig bort till bättre tider

GRAAAAAAHH

I skrivande stund känner jag precis som rubriken anger....jag vill bara skrika rätt ut. Tömma lungorna på allt jag har. Har ingen studiemotivation what so ever just nu och vi har ett åtta sidors arbete som ska vara inne på fredag, jag har skrivit en sida. För första gången någonsin känns det som att jag inte kommer att bli klar. Jävla skit kurs är vad det är. Är det verkligen meningen att man ska gå runt med ett konstant tryck för bröstet?

Så om någon har nån bra lösning så får ni gärna dela med er.

Förövrigt skiner solen idag!


Boule...

Sitter på jobbet, har varit här sedan halv sju. Måste säga att det går lättare att gå upp nu när det börjar bli lite ljust på mornarna. Har precis checkat ut en stor grupp som är här för att spela Boule, jag med mina fördommar trodde ju genast att det skulle vara en grupp med pensionärer men ack så fel man kan ha. Det vär nämligen ett gäng med 20-åringar och deras tränare. Visar återigen att man aldrig ska ta något för givet.


När jag kommer hem idag så ska jag städa, eller kanske inte men jag försöker iaf intala mig själv det. Måste i alla fall göra färdigt en skoluppgift så jag kan skicka in den och ha det ur världen, kanske ska gå och träna med Åsa. Men man ska inte hoppas på för mycket det är ju trots allt gúds vilodag idag.


Imorgon har vi handledning inför C-uppsatsen, förhoppningsvis blir vi inte tok-dissade. Sen ska jag och ev mina partners in crime - aka Pia, Emma och Cecilia på möte och få våra kurser inför Australien godkända.


See ya later!


Bjuder på en sommarbild!


State of mind

I walk this empty street
On the Boulevard of Broken Dreams
Where the city sleeps
And I'm the only one and I walk a...

My shadow's the only one that walks beside me
My shallow heart's the only thing that's beating
Sometimes I wish someone out there will find me
'Til then I walk alone...


Willys

Sitter nu placerade i Annas soffa efter en något konstigt tripp till Willys. Vi tog som sagt bussen ut, vilket gick väldigt bra. Började med att jag till ÖB sjukt mycket billigt där, hittade en fin spegel men den var tyvärr trasig. Hur eller hur, när vi stod där vid spegeln och funderade om det kanske skulle finnas en hel så kom det fram två killar och började prata med oss. Vi trodde att ena jobbade men insåg att han inte alls gjorde det. Sen va de inge mer med det utan vi fortsatte vår shopping och styrde sedan kosan mot Willys. Väl inne ser vi att killarna från ÖBs är på Willys också, de kommer fram och börjar prata igen. Det slutar med att dom följer oss genom hela Willys. Det är inte varje dag nått sånt här händer.

Nu ska jag gå och handla glass så ska Anna göra våfflor!


Upp och ner

Idag är det grått och trist ute, efter att ha blivit bortskämd med sol i flera dagar nu  känns det som att ett slag i magen när man nu tittar ut. Ska dock ta och göra mig i ordning har lovat Anna att följa med henne till Willys när hon ska storhandla, det här kan bli väldigt intressant i och med att vi ska åka buss ut. Jag anar att jag endast följer med som packåsna. Kanske ska låta henne bjuda mig på lunch som tack för sällskapet:)

Förövrigt är jag väldigt nöjd med resultatet i Let's Dance igår, jag tycker att det var helt rätt par som gick vidare!

Nu ska jag ta och klä på mig och komma igång med dagen..


Helg!

Så var det fredag igen, ibland går bara tiden så otroligt fort. Den här veckan känns som den bara har flygit iväg. Salsan gick bra igår nu börjar han krava att vi ska få till hela rörelsen inte bara ta stegen. Vem tror han att han är? Det är ju jättesvårt om man ska koncentrera sig på det också, jag tror jag håller mig till att försöka ta rätt steg. Vilket inte är helt enkelt. När jag kom hem var Pia, Cecilia, Malena och Johan där och väntade på mig. Trevligt att komma hem och få maten serverad:) Vi hade en riktigt trevlig kväll med mycket vin och gött snack. Fram till min granne under oss började banka i taket vill säga, då insåg vi att det nog var dags för oss att gå vidare. Kvällen fortsatte i god anda och vi hann med både Villan och Cardinal!
Om man säger så här var jag lite trött imorse när klockan ringde och jag skulle gå till kiropraktorn. Jag har nog haft mina ljusare stunder.

Nu sitter jag i soffan och bara njuter av min ensamhet, ibland är det väldigt skönt att vara själv. Väntar spänt på resultatet från Let's Dance.

Sov gott!

3 dagar...

Idag är det tredje dagen i rad som solen skiner, konstigt hur mycket vädret faktiskt påverkar en. Jag blir glad i hela kroppen när solen skiner och livet känns genast lite lättare!

Igår var jag och Åsa väldigt duktiga, satt i skolan från kl 9, vi fick väldigt mycket gjort. Sen gick vi och tränade i en och halv timme, grymt bra! När jag kom hem hade jag väldigt mycket energi så jag började städa och laga tacopaj. På kvällen gick jag över till Anna för att planera vår C-uppsats, gick sådär, det är ju väldigt lätt att hamna på sidospår när man sitter och pratar. Men lite klokare blev vi nog.

Nu sitter jag återigen i skolan, har inte kommit igång än men man ska inte stressa. Inte bra för hjärtat vet ni. Kommer bli en lång dag, men sen är det dans och middag med vänner som gäller. Jag står för lokal och de står för mat och vin, ganska bra deal tycker jag nog!

Have a sunny day!

Sol, underbara sol

Idag har solen skinit hela dagen, helt underbart härligt. Man blir så glad. Har suttit i skolan på förmiddagen, fick inte jättemycket gjort. Jag känner ingen press än och jag jobbar bättre under press. Efter skolan gick jag och Åsa ner på stan. Hon shoppade och jag tittade på. Hittade ett par jeans som jag vill ha. Kanske efter den 25e. Passade på att boka klipptid också, ska prova ett nytt ställe, som är något billigare än dit jag gått innan. Räkande lite på om jag skulle gå till det gamla stället skulle jag endast ha 400 kr kvar nästa månad. Insåg snabbt att det inte skulle vara ekonomiskt hållbart.
När jag kom hem så blev jag otroligt sugen på Scones. Eftersom jag inte hade någonting hemma fick jag traska iväg och handla, jag hann precis innan affären stängde! Det blev väldigt gott och jag blev väldit mätt!



Godkväll!

Tankar som snurrar...

Ibland är det väldigt mycket tankar som far runt i hjärnkontoret. Nu är ett sådant tillfälle. Stora tankar som inte går bort, inte heller blir jag något klokare av dem. Ibland önskar jag att jag kunde se in i framtiden för att veta att allting kommer att bli som det ska, men var är spänningen i det eller hur?  Men ibland, bara ibland vore det skönt. Såg en film för ett tag sen, The Bucket list. Den handlar, lite kort, om två äldre män som snart ska dö och hur de tillsammans gör en lista på saker de vill göra och platser de vill se innan de dör. Jag har länge funderat på att göra en sådan lista, men har aldrig riktigt tagit mig an det. För vad vill jag göra? Verkligen göra?  Det är svårt. Saker som betyder något.

Avslutar med en replik ur filmen:
"Är du lycklig med ditt liv? Och, har ditt liv bidragit till någon annans lycka?"

Värt att fundera lite på, eller vad säger ni?


Klapp på axeln

Idag har jag varit väldigt produktiv...pluggat massor (för att vara mig), tvättat fem maskiner, tränat (bara det förtjänar en egen klapp)! När jag hade tränat gick jag och handlade mat för första gången på år och dag, så till middag ikväll blev det riktig barnmat. Stuvade makaroner, falukorv, rårivna morötter, jonnys och ketchup! Mycket gott, jag hoppas bara att min mage inte reagerar på makaronerna. Jag tror att det var ett halvår sedan jag åt pasta sist. But so far so good.

Ciao

Manic Monday

I morse ville jag verkligen inte gå upp när klockan ringde, jag tror att jag snoozade rekordlänge idag. Ca en och en halv timme. Vilket resulterade i att jag blev tvungen att ta bussen till kiropraktorn i stället för att gå som jag brukar. Har ju haft lite ont i ryggen sedan besöket och "lekstunden" på tekniska museét, så när han börjar gå igenom hur mycket bättre jag blivit och att jag inte alls behöver gå lika ofta så släpper jag bomben. Om han var nöjd med min rygg eller inte framgick inte riktigt men det faktum att jag måste komma tillbaka på fredag och att han avslutar med att säga att jag bör undvika museér fram tills dess talar kanske för sig själv...

Tog en promenad hem, det börjar bli rätt skönt ute nu och krokusarna(?), små lila blommor, har börjat slå ut! Idag har jag bokat tvättid så det blir till att ta mig själv i kragen och tvätta också. Nu ska jag försöka plugga lite, men jag har alltid svårt att koncentrera mig hemma, det finns ju såååå mycket annat att göra. Städa blir helt plötsligt jätteroligt.

See you!

Vissa saker övergår mitt förstånd...

När jag kom hem från jobbet hamnade jag i soffan, den ropade på mig så fort jag kom in genom dörren:) Orka inte städa o de fanns ingen tvättid...Har nu suttit och kollat på nått program på 4an med olika familjer som har en massa barn, inte typ tre som jag kan tycka är mycket utan typ 10. Fatta 10 barn att hålla reda på. Jag blev så trött bara jag tittade på det att jag var tvungen att byta kanal. Illa. Men men all heder till dem som klarar det. Tänk dej det mamma om du hade haft åtta till av mig och andreas.


 

Ha en trevlig kväll...



 


Uttråkad till tusen...

Idag går tiden fruktansvärt långsamt, jag efter vad som känns som en hel evigt tittar på klockan inser jag att det endast gått tio minuter sen jag tittade senast. Sånna dagar är väldigt tråkiga. Nu är det exakt 5 timmar kvar tills jag slutar och får gå hem - längtar. Inte för att det ska bli så roligt att gå hem, jag måste nämligen städa och tvätta. Tvätta kan ju vara något av det tråkigaste som finns, att springa upp och ner till källaren var och varannan timme, hur kul är det på en skal?!? Förövrigt så tycker vår hyresvärd att det är för dyrt att ha en fläkt i torkrummet så den har han stängt av och satt upp en lapp som säger att "man kan inte förvänta sig att tvätten ska torka samma dag som man tvättar" vilket innebär att det inte tar en dag utan TVÅ dagar för mig att få all tvätt färdig. Grymt frustrerande.

Tack och hej!


Till Mormor Från Mamma:
Mormor, du kan ju faktiskt skicka några med Andreas till Belgrad, så kan vi njuta allihopa ! Lingonsylt finns!
Kram alla!

Kroppkakor...

Sitter just nu på jobbet, har bara 3 incheck kvar idag. Kommer att bli en lugn kväll. Men det kan ju vara skönt de också även om jag föredrar att ha mycket att göra, tiden går liksom snabbare då.

De senaste dagarna har jag varit väldigt sugen på kroppkakor, varför vet jag inte. Jag kommer inte ens ihåg när jag åt det sist och huruvida jag tyckte om det eller inte. Men nu vattnas det i munnen så fort jag tänker på det. Skumt. Så mormor om du läser detta kan du väl göra några och komma hit med dem, snälla:)


Mumms!

Ha en trevlig kväll!

Nyss hemkommen

Har precis kommit hem från middag med flickorna. Vi var hemma hos Malena och åt Tacos och tittade på Let's Dance, mysigt! Nu sitter jag hemma och väntar på att se vem det är som åker ut idag, jag hoppas verkligen att det blir Elisabet, hon håller ju inte alls samma klass som de andra. No offence. Dagen har tillbringats på soffan har varken haft lust eller ork att göra någonting annat. Helsingborg har känts väldigt grått och trist idag.

Helgen i övrigt kommer att bestå av jobb, vilket är väldigt bra då jag som vanligt är i behov av pengar. Har insett att det kommer bli väldigt dyrt att plugga i några månader i Australien, man vill ju kunna resa runt och se intressanta platser också:)

God natt gott folk

Degat...

Är precis vad jag har gjort hela förmiddagen, bara legat i soffan och kollat på Grey's Anatomy...det är såå bra:) Nu är det dock dags att gå till skolan...

Förövrigt kommer jag bli tvungen att använda mina glasögon i typ två veckor, jag hade beställt linser men linsbolaget har inte lyckats skicka dem än och jag beställde dem för över en månad sen....jag har provat ringa, maila, ringa igen maila igen, men inget svar börjar tro att de har konkat eller nått. Så nu har jag beställt från ett annant ställe men de dröjer innan dom kommer...Jaja kanske e bra att använda glasögonen ett tag och se lite intelligent ut, alltid kan man ju lura någon!

Ikväll är det salsa!! Sen kommer ett par kompisar över och dricker ett glas vin.

Happy torsdag!


Raindrops keep falling...

Idag har det regnat hela morgonen, då är det skönt att veta att man inte behöver gå ur sängen! förhoppningsvis har det slutat tills jag ska gå till jobbet. Annars blir det mina gummistövlar som åker på:)

Fina eller hur?

Igår kväll var vi på bio och såg Män som hatar kvinnor, den var väldigt bra, men som vanligt när man läst boken så tycker jag att den var bättre. Men jag kan ändå rekommendera filmen!

Ha en bra dag!


Uppdatering 2...

Helgen tillbringades i vår vackra huvudstad, den var väldigt efterlängtad och precis vad jag behövde! Jag flög upp i fredags och var framme på Jaktvarvsplan kl. 15, eftersom min faster och ena kusin var med filmstjärnan i familjen - läs hamstern på en inspelning var jag ensam ett tag. Trött som dagens ungdom är så somnade jag en stund, vaknade när familjen Gotthold-Bergman klev in genom dörren. Kvällen bjöd på Sushi, vin, godis, chips, let's dance, massa prat och lite mer vin! En perfekt fredagskväll:)


Djupa samtal med Kusin E inne i badrummet...


I lördags kom Annso ner från Gävle, så jag mötte upp henne på Centralen för att sedan gå en stund på stan. Fattig som en kyrkråtta kunde jag inte shoppa något, jag fick helt enkelt nöja mig med att fönstershoppa. Har man inga pengar kan man inte konsumera. Lunch hade jag iaf råd med:) Det blev en väldigt god räk och avokadosallad och en massa prat!
Efter ett tag gav vi upp och åkte hem till faster. Även denna kväll bjöd på riktigt god mat, kan verkligen rekommendera alla som passerar Stockholm att bjuda in sig på lördagsmiddag hos dem, det serveras då hasselbacks potatis, fläskfilé och Mikaels underbara kantarellsås.

Annso

Söndagen tillbringade vi alla på Tekninska museét, och eftersom att det var Internationella kvinnodagen fick alla kvinnor gå in gratis!! Det fanns en massa att titta på och mycket som man själv fick prova på. Jag och Annso fick för sig att vi skulle prova en grej som man ska stå i och få att snurra...inte att rekommendera om man är lite stel i kroppen. Det var otroligt roligt fram tills jag lyckades knäcka till ryggen, inte bra när jag precis har dragit ner på mina tider hos kiropraktorn. Hann hem och äta middag innan det var dags för mig o Annso att bege oss hemåt.


Kusin A och ett väldigt vackert pannband som jag (tro det eller ej) gjort


Jag och kusinerna

 


Tack alla inblandade för en underbar helg!!
XOXO


Uppdatering...

Här kommer lite bilder från AGORA-dagen och Banketten.


Audi A8 - en mycket trevlig bil. 24 års present kanske?!?


Ny klänning och en något sliten Jag


Fina flickor!


Barhäng!

En mycket trevlig dag och kväll! Ser fram emot nästa år :)
 

Fredag

Sitter i skolan, ska snart åka till Stockholm :) Återkommer med bilder och uppdatering från AGORA-dagen senare.

Ha en bra helg!


 


Lång dag...

Dagen har varit väldigt lång, började imorse med att åka till AUDI för att få lite info om dem inför imorgon. Det är nämligen AGORA-dagen, en arbetsmarknadsdag, då kommer ett flertal företag och ställer ut så att studenterna får möjlighet att ställa frågor och lära sig mer om olika branscher. Hur eller hur jag tillhör iaf gruppen som ska vara chaufför och vi började redan idag med att åka runt i helsingborg med omnejd för att hämta grejor till imorgon. Idag fick vi köra en VW Caddy men imorgon kommer vi att ha tillgång till en A6, A5, A8 & Q5, riktigt nice!

Nu ska jag gå och försöka sova då vi börjar redan 07.30 imorgon...

Sov gott!

Min middag

Så här god blev min middag!


Produktiv dag!

Idag har vi varit riktigt duktiga i skolan!! Blev färdiga med caset, vilket innebär att vi inte behöver sitta och stressa imorgon kl. 11.55. Efter skolan var jag hos kiropraktor igen...va ska man säga att knäcka nacken är inget vidare trevligt.

I helgen är det Stockholm som gäller:) Pratade med Annso och hon kommer ner på lördagen, riktigt roligt. Jag längtar!

Nu ska jag gå och mosa min potatis. Köttbullar med potatismos, farmors lingonsylt och brunsås, kan det bli bättre?!?

Trevlig måndag!

RSS 2.0